Напишіть нам

Всі теми

29 Серпня 2018

У Луцьку відкрили інклюзивно-ресурсний центр, на який витратили 1,2 мільйона гривень

У Луцьку відкрили інклюзивно-ресурсний центр, в якому відбуватимуться індивідуальні та групові заняття для дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили на сайті МОН.

За словами виконувача обов’язків мера Луцька, це перший такий заклад на Волині. Для ремонту приміщення, у якому розташований центр, виділили 1,2 мільйона гривень.

З вихованцями центру працюватимуть психологи, спеціаліст з лікувальної фізкультури, логопед, дефектолог та корекційний педагог. Загалом тут залучать 11 фахівців, які складатимуть індивідуальну програму розвитку, надаватимуть консультації батькам, проводитимуть психодіагностичну та корекційну роботу.

У закладі зможуть одночасно займатись близько 50 дітей віком від 2 до 18 років.

Нагадаємо, у кожній області України створять центри ресурсної підтримки інклюзивної освіти, які працюватимуть цілий рік.

Також МОН закупить комп’ютерні тести, які допоможуть складати якісніші індивідуальні програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами. А наприкінці жовтня ізраїльські спеціалісти проведуть семінари з інклюзивного навчання для керівників інклюзивно-ресурсних центрів, директорів шкіл та вчителів.

До початку нового навчального року в Україні планували відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів. Нещодавно такий заклад відкрили у Запорізькій області.

Фото зі сайту МОН


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.