Напишіть нам

Всі теми

7 Серпня 2018

У Запорізькій області відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У Молочанську Запорізької області відкрили інклюзивно-ресурсний центр, де допомагатимуть у навчанні дітям з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили на сайті МОН.

Тут для дітей віком від 2 до 18 років працюватиме психолог, логопед та корекційний педагог. Фахівці разом із батьками складатимуть індивідуальну програму корекційних занять, стежитимуть за розвитком дитини та сприятимуть їхній психологічній адаптації.

Також у центрі є кабінет психолога для проведення психодіагностичної та корекційної роботи, а також обробки результатів обстежень, оформлення висновків і рекомендацій. У логопедичному кабінеті діагностуватимуть мовленнєві порушення та допомагатимуть дітям з різними вадами мовлення.

Скористатися ресурсною кімнатою зможуть діти, які навчаються за індивідуальною програмою розвитку. Також її використовуватимуть як додатковий інструмент для психологічної та фізичної адаптації дітей з інвалідністю.

Окрім того, для батьків передбачена кімната очікування, поки їхні діти проходитимуть корекційно-розвиткове заняття.

Нагадаємо, МОН затвердило перелік обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів.

До початку нового навчального року в Україні планують відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів.

До того ж, в курсі з інклюзивної освіти відкрито лекцію про підтримку дітей із травматичним досвідом.

Фото: автор – olesiabilkei, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.