Напишіть нам

Всі теми

23 Травня 2018

МОН затвердило перелік обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів

Міністерство освіти і науки затвердило орієнтовний перелік обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів, на закупівлю якого з держбюджету виділено близько 100 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті МОН.

У списку передбачено: мультимедійне обладнання, планшети, інтерактивні сенсорні модулі, меблі, розвивальні та корекційні дидактичні матеріали тощо.

Інклюзивно-ресурсні центри створюють в Україні для того, щоб визначити особливі освітні потреби дітей, надати їм психолого-педагогічну допомогу. Ці центри допомагатимуть забезпечити право кожної дитини на освіту.

Адже перед початком навчання фахівці мають визначити, яким чином та за якою програмою мають навчатися діти з особливими освітніми потребами. Крім того, потрібно здійснювати постійний супровід таких дітей, проводити з ними корекційні заняття”, – розповіла генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти Лариса Самсонова.

Вона також сказала, що в Україні вже створили понад 116 ІРЦ, а загалом їх має бути майже 800.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, до початку нового навчального року в Україні планують відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів.

Також розпочався пілотний запуск онлайн-курсу з інклюзивної освіти для вчителів початкових класів.

Фото: автор  Wavebreakmedia, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.