Напишіть нам

Всі теми

30 Серпня 2018

На Рівненщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр для 200 дітей

28 серпня у місті Дубні Рівненської області відкрили інклюзивно-ресурсний центр, розрахований на 200 дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили на сайті МОН.

Це перший такий центр у регіоні, загалом їх має бути 30. За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, на черзі відкриття таких закладів у Зарічному та Сарнах.

Фахівці закладу безкоштовно проводитимуть корекційні заняття, надаватимуть консультації батькам та складатимуть індивідуальний план розвитку дитини. Центр розташований на першому поверсі Дубенської гімназії №2.

Тут є осередки для занять лікувальною фізкультурою та іграми, куточки логопеда та відпочинку. Також обладнані місця, де діти займатимуться з іншими спеціалістами: вчителями-олігофренопедагогами, дефектологами та практичними психологами.

До того ж, заклад облаштували ноутбуками, планшетами, мультимедійними комплексами, дидактичними матеріалами тощо.

Нагадаємо, у кожній області України створять центри ресурсної підтримки інклюзивної освіти, які працюватимуть цілий рік.

Також МОН закупить комп’ютерні тести, які допоможуть складати якісніші індивідуальні програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами. А наприкінці жовтня ізраїльські спеціалісти проведуть семінари з інклюзивного навчання для керівників інклюзивно-ресурсних центрів, директорів шкіл та вчителів.

До початку нового навчального року в Україні планували відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів. Нещодавно такий заклад відкрили у Луцьку.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.