Напишіть нам

Всі теми

12 Квітня 2018

Рівненщині виділили 11 мільйонів на створення інклюзивно-ресурсних центрів

Для створення інклюзивно-ресурсних центрів у Рівненській області з державної субвенції виділили 11 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті Міністерства освіти і науки.

У таких центрах передбачені кімнати для індивідуальної роботи з логопедом або психологом, ресурсна кімната тощо. ІРЦ працюватимуть для дітей від 2 до 18 років.

У 2017/2018 навчальному році інклюзивне навчання вже було організовано у 172 школах Рівненщини. Нині ми підписали 24 меморандуми з ОТГ, РДА та містами. Загалом до наступного року там мають створити 35 ІРЦ”, – зазначив голова ОДА Олексій Муляренко.

Наразі дві районні ради ухвалили рішення про створення ІРЦ – Березнівська та Сарненська.

Загалом на розвиток інклюзивної освіти цього року в Україні виділили 500 мільйонів гривень, близько 11 з яких отримає Рівненська область.

Нагадаємо, до початку нового навчального року в Україні планують відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів.

У лютому в Ужгороді відкрили перший у Закарпатській області інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами.

Також для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл та педпрацівників і помічників вихователів у інклюзивних класах встановлені надбавки 15 та 20%.

Окрім того, ізраїльський центр міжнародного співробітництва MASHAV запрошує освітян на навчальний курс “Творче мислення та інновації у спеціальній освіті”.

Читайте також матеріал “Нової української школи” “Відповідаємо на запитання. Інклюзивне навчання”.

Фото: автор – olesiabilkei, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.