Напишіть нам

Всі теми

20 Лютого 2018

В Ужгороді відкрили перший у регіоні інклюзивно-ресурсний центр

В Ужгороді відкрили перший у Закарпатській області інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ) для дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили на сайті Міністерства освіти і науки.

Це перший такий центр на Закарпатті, де надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їхній соціальній адаптації. На черзі  відкриття ще 18-ти таких закладів на території регіону“, – йдеться у повідомленні.

Фахівці центру допомагатимуть дітям від 2 до 18 років здобувати дошкільну та загальну середню освіту.

Для проведення комплексної роботи в центрі обладнано кабінети сурдопедагога, тифлопедагога, логопеда, олігофренопедагога та психолога; кабінет лікувальної фізкультури, ресурсна та тренінгова кімнати“, – зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл та педпрацівників і помічників вихователів у інклюзивних класах встановлені надбавки 15 та 20%.

МОН винесло на обговорення проект наказу “Про затвердження Положення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої та дошкільної освіти”, а також проект постанови про порядок діяльності інклюзивних груп у садочках.

Окрім того, ізраїльський центр міжнародного співробітництва MASHAV запрошує освітян на навчальні курси “Творче мислення та інновації у спеціальній освіті” та “Спеціальна та інклюзивна освіта”.

Читайте також матеріал “Нової української школи” “Відповідаємо на запитання. Інклюзивне навчання”.

Фото: Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення