Напишіть нам

Всі теми

15 Лютого 2018

Уряд встановив надбавки за роботу в спецшколах та інклюзивних класах

Для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл та педпрацівників і помічників вихователів у інклюзивних класах встановлені надбавки 15 та 20%.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 14 лютого, внісши зміни до постанови Кабміну від 25 серпня 2004 року №1096 “Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності”, передає прес-служба МОН.

Так, вчителі в підготовчих класах спеціальних шкіл отримуватимуть доплату 20% за класне керівництво. Також педагоги таких класів матимуть 15% надбавки за перевірку зошитів.

Завдяки цьому ми зможемо усунути нерівність в оплаті праці тих вчителів, які працюють в підготовчих класах спеціальних шкіл. Адже з 1 вересня 2014 року в таких школах поетапно впроваджуються нові навчальні плани, які розраховані на те, що в структурі початкової школи є підготовчий та 1-4 класи. […] Незважаючи на те, що підготовчі класи були відкриті, умови роботи в них були гірші, тепер же ми врегулювали питання необхідних надбавок“, – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Також доплату до 20% отримуватимуть педпрацівники та помічники вихователів, які працюють в інклюзивних класах чи групах. Така надбавка поширюватиметься на заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Нагадаємо, МОН винесло на обговорення проект наказу “Про затвердження Положення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої та дошкільної освіти”, а також проект постанови про порядок діяльності інклюзивних груп у садочках.

Окрім того, ізраїльський центр міжнародного співробітництва MASHAV запрошує освітян на навчальні курси “Творче мислення та інновації у спеціальній освіті” та “Спеціальна та інклюзивна освіта”.

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.