Напишіть нам

Всі теми

4 Липня 2018

Найбільше інформації про довкілля та екологію учні отримують в школі – PISA

Дослідження рівня освіти PISA показало, що найбільше інформації про довкілля та екологію учні отримують на заняттях у школі.

Про це йдеться у звіті PISA, опублікованому на сайті “PISA Україна”.

Школа є надзвичайно важливим джерелом інформації для учнів щодо питань довкілля. У більшості країн лише невелика кількість шкіл пропонує окремі заняття з екології в розкладі уроків, проте дослідження показало, що багато шкіл організовують для учнів додаткові позакласні заходи із питань довкілля”, – зазначили у звіті.

Дослідження також показало, що невелика кількість школярів відвідують спеціальні курси з питань довкілля у межах природничо-наукових дисциплін.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, в Україні завершився основний етап дослідження якості освіти PISA. У 2018 році провідною галуззю для оцінювання стала читацька грамотність. Також тестування PISA у 2018 році включало розділ “глобальна компетентність”, який перевіряє уміння учнів зрозуміти та оцінити різні погляди на світ.

Дослідження Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) показало, що головним чинником успішності учнів є кваліфікація вчителів.

Країни, в яких багатьох учнів залишають на другий рік, відраховують та переводять в іншу школу, показують нижні результати тестів PISA. Також кращі результати показують учні з країн, де школи мають більшу автономію щодо змісту навчання й системи оцінювання.

У середньому в країнах Організації економічного співробітництва та розвитку 15-річні дівчата на 11% частіше за хлопців хочуть працювати в органах законодавчої влади, бути високопосадовцями, менеджерами й професіоналами.

Окрім того, Український центр оцінювання якості освіти підготував посібники “PISA: читацька грамотність“, “PISA: природничо-наукова грамотність“ та “PISA: математична грамотність“.

Читайте також переклади тез досліджень PISA “Як булінг впливає на рівень навчання”“Як оплачувана робота впливає на успішність дітей у школі” та “Як заняття спортом впливають на успішність дітей у школі”.

Фото: автор – annca, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення