Напишіть нам

Всі теми

27 Лютого 2018

В Україні опублікували посібник PISA з математичної грамотності

Український центр оцінювання якості освіти підготував посібник “PISA: математична грамотність”.

Книжку розмістили на офіційному сайті PISA в Україні.

У посібнику висвітлено засадничі ідеї оцінювання математичної грамотності, які покладено в основу дослідження PISA. Видання містить оприлюднені ОЕСР завдання з математичної грамотності, їхні характеристики, а також критерії оцінювання.

Ці ж завдання (у зручному для друку форматі) подані в окремому розділі й можуть бути використані вчителями в процесі формування в учнів/студентів математичної компетентності“, – йдеться у повідомленні

Також у центрі зазначають, що посібник буде цікавим учителям, ученим-педагогам, методистам, авторам підручників і навчальних посібників із математики, науковцям у галузі освітніх вимірювань, а також учням та студентам закладів загальної середньої освіти.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив посібник “PISA: природничо-наукова грамотність” та підготував посібник PISA з читацької грамотності.

Тестування рівня освіти PISA у 2018 року включатиме розділ “глобальна компетентність”, який перевірятиме уміння учнів зрозуміти та оцінити різні погляди на світ.

Цього року тестування PISA відбудеться в українських школах.

Дослідження PISA за 2006 та 2009 роки показали, що учні, які мають несприятливі передумови для навчання, не приречені показувати низькі результати.

Читайте також переклади тез досліджень PISA “Як булінг впливає на рівень навчання”“Як оплачувана робота впливає на успішність дітей у школі” та “Як заняття спортом впливають на успішність дітей у школі”.

Ілюстрація: скріншот титульної сторінки посібника


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення