Напишіть нам

Всі теми

13 Серпня 2018

У 2017 році через булінг до шкільних психологів звертались понад 100 тисяч разів

Минулого року шкільні психологи отримали близько 109 тисяч звернень через цькування учнів.

Про це повідомила генеральна директорка директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова в ефірі “Громадського”.

Як зазначила Самсонова, 39% з усіх звернень було від дітей, 29% – від вчителів, ще 5% – від сторонніх людей, решта – від батьків.

Також вона наголосила, що кількість повідомлень про цькування у школах збільшилася, проте це не є погано.

Те, що збільшився цей показник, означає, що люди знають, що це булінг. А що далі з цим робити  ми вже маємо думати“, – переконує Самсонова.

Нагадаємо, Міністерство юстиції розробило постери для батьків, як діяти, коли їхня дитина постраждала від булінгу або ж сама стала булером.

Міносвіти, Мінсоцполітики, Мінкультури та Мінмолодьспорту розроблять план протидії білінгу в закладах освіти – за цькування у школах пропонують штрафувати, а в 2019 році в Україні з’явиться освітній омбудсмен, який захищатиме права учнів та вчителів.

Також в онлайн-курсі “Робота вчителя початкових класів із дітьми із особливими освітніми потребами” відкрито лекцію про запобігання булінгу.

29 березня Нік Вуйчіч провів у Києві дві публічні бесіди на фестивалі управлінської майстерності Kyiv EdFest. Також всесвітньо відомий мотиваційний тренер допоможе МОН розробити для вчителів матеріали з протидії насильству в школі.

Читайте також наш матеріал “Як булінг впливає на всіх дітей у класі”.

Фото: автор – michaeljung, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення