Напишіть нам

Всі теми

23 Лютого 2018

Законопроект про видовження перехідного періоду мовної статті має пройти 5 комітетів ВР

Законопроект, який передбачає видовження перехідного періоду для статті 7 закону “Про освіту”, до голосування у Верховній Раді повинен пройти 5 комітетів.

Про це повідомила мінітр освіти і науки Лілія Гриневич на зустрічі з делегацією представників Ради Європи, передає прес-служба МОН.

Вона розповіла, що до розгляду в залі парламенту проект закону мають розглянути такі 5 комітетів: науки і освіти, національних меншин, протидії корупції, європейської інтеграції та бюджетний.

Зі свого боку ми прийняли рекомендації Венеціанської комісії та зараз працюємо над їх імплементацію. Ви можете ознайомитися з “Дорожньою картою імплементації статті 7 “Мова освіти” Закону України “Про освіту”. Тут ми пропонуємо до розгляду графік консультацій, наш план дій щодо реалізації інших рекомендацій Венеціанської комісії“, – зазначила Гриневич.

Нагадаємо, 14 лютого Кабмін схвалив законопроект, який має збільшити перехідний період впровадження мовної статті закону “Про освіту” до 2023 року.

Також МОН розробило Дорожню карту імплементації статті 7 закону “Про освіту”.

11 грудня 2017 року Венеціанська комісія ухвалила рішення щодо статті 7 закону “Про освіту”. Ми опублікували повний текст висновків “Венеціанки” англійською мовою та переклад її заключної частини.

Міністерство освіти і науки виклало свою позицію стосовно цих висновків. Там, зокрема, наголошується, що МОН готове прийняти рекомендацію Комісії щодо подовження перехідного періоду впровадження мовної статті.

Також МОН показало три моделі впровадження мовної статті та заявило, що готове звільнити від мовних вимог приватні школи, враховуючи висновки Венеціанської комісії.

Лідери угорської громади відмовились від консультацій щодо мови викладання в школах.

Фото: автор – Thomas Martinsen, Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення