Напишіть нам

Всі теми

20 Серпня 2018

За ремонт та меблі в школі відповідає місцева влада, а не вчителі – Гриневич

Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич наголосила, що за ремонт школи та навчальне обладнання відповідають не вчителі, а місцева влада.

Про це вона розповіла в інтерв’ю “УП. Життя”.

“Місцева влада повністю відповідає за створення умов роботи школи: комунальні послуги, ремонт, навчальне обладнання. Органи місцевого самоврядування не повинні покладати на вчителів відповідальність за свої зобов’язання.

Місцеві органи можуть попросити школу: “Ми в межах своїх повноважень і грошей відремонтуємо вам дах і коридори. Але нам не вистачить на…, тому просимо, чи ви можете нам допомогти”. Тільки такий стиль розмови може бути”, – підкреслила Гриневич.

Нагадаємо, місцева влада не має можливості використати субвенцію НУШ на щось інше, окрім обладнання, меблів та дидактику для першачків.

Українські виробники не встигають вчасно виготовити меблі для школярів, просячи в органів місцевого самоврядування відстрочки.

Субвенція НУШ складає 1,38 мільярда гривень. З цих грошей 386,5 мільйона гривень виділяється на підвищення кваліфікації вчителів, ще 998,7 мільйона – на оснащення початкових класів.

Окрім того, постанова Кабміну від 4 квітня передбачає дофінансування субвенції НУШ з місцевих бюджетів. Пропорції фінансування між субвенцією НУШ та місцевими бюджетами складають: для міст обласного значення – 70% на 30%; для ОТГ – 90% на 10%; для сільської, гірської та території на лінії зіткнення – 95% на 5%.

“Нова українська школа”

Фото: автор – jarmoluk, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення