Напишіть нам

Всі теми

20 Серпня 2018

Субвенцію НУШ можна використати лише на обладнання, меблі та дидактику для першачків

Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич наголосила, що місцева влада не має можливості використати субвенцію НУШ на щось інше, окрім обладнання, меблів та дидактику для першачків.

Про це вона розповіла в інтерв’ю “УП. Життя”.

“Хочу заспокоїти  ці гроші (субвенція НУШ, – ред.) ні на що інше не можна витратити, окрім обладнання, меблів та дидактичних матеріалів для Нової української школи. Зрештою, воно мусить з’явитися в школах, але в тих органах місцевого самоврядування, що зволікали, на жаль, вже після 1-го вересня, – сказала Гриневич.

Також вона зазначила, що станом на 15 серпня в Україні використали 44,1% субвенції.

У нас є причини піддавати сумніву дані, подані окремими областями. Їхні показники здаються суттєво завищеними, враховуючи, які показники вони подавали ще місяць тому і коли здійснили розподіл субвенції на рівні області. І з цими проблемами комунікації також потрібно розбиратися”, – розповіла міністерка.

Нагадаємо, Сумська область практично освоїла всі кошти, виділені на обладнання перших класів Нової української школи.

Субвенція НУШ складає 1,38 мільярда гривень. З цих грошей 386,5 мільйона гривень виділяється на підвищення кваліфікації вчителів, ще 998,7 мільйона – на оснащення початкових класів.

Окрім того, постанова Кабміну від 4 квітня передбачає дофінансування субвенції НУШ з місцевих бюджетів. Пропорції фінансування між субвенцією НУШ та місцевими бюджетами складають: для міст обласного значення – 70% на 30%; для ОТГ – 90% на 10%; для сільської, гірської та території на лінії зіткнення – 95% на 5%.

“Нова українська школа”

Фото: автор – klimkinPixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення