Напишіть нам

Всі теми

21 Лютого 2018

За бюджетні кошти готуватимуть ще 6 професій

До переліку професій, на підготовку за якими виділяються бюджетні кошти, включили 6 нових професій.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 21 лютого.

Йдеться про професії зварника, машиніста дорожньо-будівельних машин, монтажника систем утеплення будівель, слюсаря з механоскладальних робіт, слюсаря-інструментальника та слюсаря-ремонтника.

Я думаю, що роботодавці можуть це оцінити, бо це справді одні з найбільш дефіцитних професій на ринку праці“, – сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Перед тим на засіданні уряд затвердив новий Державний стандарт початкової освіти, за яким учитимуться перші класи Нової української школи в наступному навчальному році.

Як зазначили на сайті МОН, на цей рік у держбюджеті закладено майже 120 млн грн для підготовки кадрів за професіями загальнодержавного значення. З них потреба у коштах на підготовку тих фахівців, які вже були в переліку, становить 103,7 млн грн. Решта – близько 16 млн – буде використана на підготовку за доданими професіями.

Професії, які треба додати до переліку, визначило МОН, провівши у вересні-жовтні 2017 року моніторинг найбільш затребуваних на ринку праці професій. До нього долучилися місцеві органи управління освітою, роботодавці, Мінсоцполітики, центри зайнятості, ДК “Укроборонпром” та інші стейкхолдери.

Нагадаємо, МОН опублікувало стандарти професійно-технічної освіти.

Також випускники коледжів та професійно-технічних навчальних закладів складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання як державну підсумкову атестацію.

“Нова українська школа”

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення