Напишіть нам

Всі теми

14 Грудня 2018

УЦОЯО оприлюднить 5 звітів про моніторинг початкової школи

Український центр оцінювання якості освіти щомісяця публікуватиме звіти моніторингового дослідження початкової школи, яке проводилося навесні цього року.

Всього оприлюднять 5 звітів до 28 квітня 2019 року, повідомили на сайті МОН.

Моніторинг проводили серед випускників початкової школи, тобто четвертокласників.

“Цьогоріч ми виміряли результати дітей, які навчаються у старій школі. Потім – у 2020, у 2022 та у 2024 роках – ми продовжимо моніторинг для формування розуміння того, як реформа впливає на навчальні досягнення дітей”, – розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

28 грудня оприлюднять звіт щодо методології та технології дослідження, через місяць – результати моніторингу з розвитку математичної компетентності, ще за місяць – з читання, у березні – щодо передумов і результатів навчання. Останнім 28 квітня наступного року оприлюднять звіт про булінг у початковій школі.

Попередній аналіз моніторингу показав, що можна говорити про кореляцію між результатами навчання та тим, чи зазнає дитина цькування. Якщо це матиме підтвердження, можливо, для цього потрібно буде уточнююче дослідження, такий висновок може стати стимулом для коригування освітньої політики, а головне – вказати напрям, в якому ми маємо рухатися в цьому питанні”, – зазначила Гриневич.

Нагадаємо, педагоги отримають методичні рекомендації “Нова українська школа: порадник для вчителя”, які допоможуть краще розуміти освітню реформу.

Фото: автор – lukasbieri, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення