Напишіть нам

Всі теми

13 Січня 2018

Україна та Румунія напрацюють спільний документ щодо впровадження мовної статті

Україна та Румунія домовились напрацювати спільний документ щодо впровадження мовної статті закону “Про освіту”.

Така домовленість досягнута на зустрічі 11 січня міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Румунії Теодора Мелешкану в Чернівцях, передає прес-служба МЗС України.

Керівники зовнішньополітичних відомств обговорили актуальні питання порядку денного українсько-румунських міждержавних відносин. Сторонами досягнуто домовленості напрацювати спільний документ щодо імплементації нового Закону України “Про освіту”, зокрема його 7 статті, яка стосується використання мов у навчальному процесі“, – зазначено у повідомленні.

Також міністри МЗС та освітніх міністерств України та Румунії провели зустріч з представниками румунської громади, керівниками та викладачами румуномовних навчальних закладів області.

В ході зустрічі обговорено шляхи врахування рекомендацій Венеціанської комісії стосовно статті 7 освітнього закону“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 грудня Венеціанська комісія опублікувала висновки щодо мовної статті нового закону “Про освіту”, які вона ухвалила 8 грудня.

МОН оприлюднило свою позицію стосовно висновків “Венеціанки”, де, зокрема, зазначено, що Україна погоджується подовжити перехідний період впровадження мовної статті.

Також у МОН показали три моделі впровадження мовної статті, враховуючи висновки Венеціанської комісії, та пообіцяли обговорити впровадження статті 7 з національними громадами.

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення