Напишіть нам

Всі теми

13 Березня 2018

Співбесіда при вступі до школи перевіряє не дітей, а батьків – радник міністра

Радник міністра освіти і науки Іванна Коберник вважає, що перевірка шестирічних дітей для зарахування у перший клас ставить їх у нерівні умови.

Про це вона сказала в інтерв’ю LB.ua.

Співбесіда при вступі до школи  це перевірка не дітей, а батьків. Чому дитина, якій батьки не приділяли достатньо уваги, має в 6 років потрапити в гірші умови, ніж дитина, яку спеціально готували до школи? Тим більше, треба визнати, що деякі батьки перегинають палку з цією підготовкою”, – переконана Коберник.

На її думку, немає підстав відбирати дітей у 6 років, адже в такому віці люди не проявляють особливих талантів до мов чи математики.

Більше того, аналіз успішних освітніх систем світу показує, що кращі результати мають ті системи, де відбір дітей відбувається якомога пізніше. Тому початкова освіта має бути однаково хорошою для всіх, і саме на це спрямований новий стандарт“, – зазначила вона.

Також, за словами радника міністра, дитина може все знати, але злякатись строгого голосу вчительки.

Якось я була свідком такої розмови на дитячому майданчику. Діти гралися, одна дівчинка питала в іншої, в яку та піде школу. І тут до них підбігає хлопчик: “В таку-то школу? Не йдіть туди! Там такі страшні тьоті! Вони зі мною так грубо розмовляли! Мама мене потім так сварила…” Це може бути травма на все життя, і нема жодних підстав завдавати її дитині“, – сказала Коберник.

Нагадаємо, МОН винесло на громадське обговорення порядок зарахування, відрахування та переведення учнів. Зокрема, пропонується надати право на першочергове зарахування до першого класу дітям, які живуть на території обслуговування навчального закладу.

Також МОН винесло на обговорення порядок зарахування, відрахування та переведення до спеціальних закладів освіти, а також санаторних шкіл.

Фото: автор – alebloshka, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення