Напишіть нам

Всі теми

15 Січня 2019

Сертифікація: Гриневич розповіла, для чого вчителям знімати відео для е-портфоліо

Міністерство освіти і науки пропонує вчителям знімати відео для електронного портфоліо для сертифікації, щоб згодом демонструвати найкращі практики педагогів.

Про це розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич на тренінгу для освітніх експертів, які оцінюватимуть компетентності вчителів початкових класів на сертифікації.

“Це відео не буде доступним широкому загалу. До нього матимуть доступ тільки колеги-експерти, які теж завантажили свої відео. Ми хочемо поступово створити культуру, коли будемо показувати найкращі практики вчителів, – пояснила керівниця МОН.

Гриневич додала, що вчителям, які знімуть найкращі відео, запропонують взяти участь в професійному ролику. Цей ролик розмістять на Національній освітній платформі.

“Ми не ставимо до відео вимог, які зобов’язують вчителя замовити оператора і режисера, щоб створити нову нішу для заробітку грошей. Його можна зняти на мобільний телефон або цього відео можна взагалі не давати, – зазначила міністерка.

Нагадаємо, 15 січня розпочалась реєстрація на пілотну сертифікацію вчителів. Детальну інструкцію, як пройти реєстрацію, дивіться за цим посиланням.

Раніше уряд опублікував положення про сертифікацію вчителів.

До того ж, Державна служба якості освіти попросила долучатися до розроблення документів, які допомагатимуть експертам оцінювати вчителя під час сертифікації.

“Нова українська школа”

Фото: автор – 200degrees, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення