Напишіть нам

Всі теми

31 Травня 2019

На Одещині відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У селі Вигода Одеської області на базі школи відкрили інклюзивно-ресурсний центр.

Про це повідомили на сайті МОН.

У центрі є кабінет лікувальної фізкультури зі шведськими стінками, брусами, балансирами та сухим басейном для розвитку тактильних відчуттів.

У закладі працюватимуть практичний психолог, вчитель-логопед, дефектолог та реабілітолог. Вони проводитимуть комплексну оцінку розвитку дитини, визначатимуть її освітні потреби та надаватимуть рекомендації для індивідуальних навчальних програм. Усі консультації і заняття – безкоштовні.

Отримувати послуги в центрі також зможуть діти з особливими освітніми потребами, які проживають у місті Теплодар та Біляївській об’єднаній територіальній громаді.

Нагадаємо, МОН дало вимоги до підручників для дітей з особливими освітніми потребами та запропонувало новий порядок організації інклюзивного навчання.

Читайте також наш матеріал “Як оцінюватимуть особливі освітні потреби дітей в ІРЦ” та дивіться наші інфографіки “Пам’ятка для батьків про інклюзію: на що мають право та як подати документи на навчання”“Чим ІРЦ відрізняється від ПМПК” та “Як фінансується інклюзивна освіта”.

Фото: сайт МОН


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.