Напишіть нам

Всі теми

27 Вересня 2017

На модернізацію перших класів виділять мільярд гривень – Гриневич

МОН передбачило в бюджеті на модернізацію перших класів, в яких у 2018 році стартує Нова українська школа, 1 мільярд гривень.

Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич під час спілкування з директорами шкіл, вчителями та батьками, які беруть участь у пілотуванні нового Стандарту початкової загальної освіти в Івано-Франківській області передає прес-служба МОН.

Також міністр повідомила, що в 100 школах, які пілотують новий Стандарт по всій Україні, створено всі необхідні умови для навчання дітей.

“Я сьогодні мала можливість поспілкуватися з учнями пілотної школи на Франківщині, а також побачити відмінності між освітнім середовищем у пілотних та звичайних класах. Зонування, місце для дитячих речей, парти, які розставлені для роботи у групах, освітні матеріали – усе необхідне для дітей є. Це разюче відрізняється від середовища звичайного класу”, – прокоментувала Лілія Гриневич.

Проте вона підкреслила, що найголовніші зміни – це зміни в методах навчання: перехід від школи знань до школи компетентностей.

“Пілотування Нової української школи передбачає, що у перших класах, які входять у проект, створено середовище і використовуються методи, які формують вільну людину. Вони мають на меті не навантажити дітей новими комплексами, а навпаки – спонукати їх до творчості, поважати одне одного не зі страху, а з того, що кожна людина має власну гідність. […] Але найголовніше, що нові методики діяльнісного і пошукового навчання мають на меті зберегти інтерес дітей до навчання”, – зазначила міністр.

Нагадаємо, у 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотуватимуть новий Державний стандарт початкової загальної освіти, а в 2018/2019 навчальному році за цим Стандартом будуть вчитись усі перші класи.

Раніше міністр освіти заявляла, що в цьому навчальному році планують перепідготувати 20 тисяч вчителів, які у 2018/2019 навчальному році візьмуть перші класи Нової Української Школи.

Також раніше повідомлялося, що МОН подало на розгляд Мінфіну пропозицю на виділення 1,85 мільярдів гривень для впровадження реформи освіти у 2018 році, а на ікнлюзивну освіту виділять півмільярда гривень.

Фото: автор – DGLimages, Deposithotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення