Напишіть нам

Всі теми

4 Березня 2019

МОН винесло на обговорення зміни щодо строку навчання дітей з особливими освітніми потребами

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення зміни до постанови уряду щодо строку навчання дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітніх навчальних закладах.

Відповідний документ опублікували на сайті МОН.

“Проект акта підготовлено з метою врегулювання строків навчання осіб з особливими освітніми потребами, а також здійснення практичних кроків з реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки, – зазначено в пояснювальній записці до проекту постанови.

Проект акта усуває невідповідність між термінологією закону “Про освіту” та чинною постановою. Детально ознайомитись із змінами можна у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 18 березня на nabochenko@mon.gov.ua.

Нагадаємо, уряд розподілив 504,5 мільйона гривень інклюзивної субвенції, з яких 353,3 мільйона спрямовані на підтримку дітей з особливими освітніми потребами в школах.

Також громадська організація “Смарт Освіта” проводить опитування асистентів учителів про їхні професійні потреби.

“Нова українська школа”

Фото: автор – iKLICK, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.