Напишіть нам

Всі теми

28 Лютого 2019

Уряд розподілив понад 500 мільйонів інклюзивної субвенції

Кабмін розподілив 504,5 мільйона гривень інклюзивної субвенції, з яких 353,3 мільйона спрямовані на підтримку дітей з особливими освітніми потребами в школах.

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 27 лютого, передає прес-служба МОН.

Цьогоріч ми вперше спрямовуємо гроші на підтримку інклюзії не лише у школах, а й у дитсадках, а також у закладах професійної освіти. Окрім цього, з понад 504 мільйонів гривень 39 будуть використані для дообладнання наших інклюзивно-ресурсних центрів. Нагадую, що зараз вже створено більш як 500 таких центрів, а до кінця року їх має бути вже 700″, – розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Для забезпечення інклюзії в дитсадках використають 37,2 мільйона гривень, а для підтримки спеціальних груп у закладах професійної освіти – 24,8 мільйона.

Цього року також закуплять ще 200 методик для комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Минулого року вже закупили 500 таких методик для ІРЦ, які вже працюють. У березні працівників центрів почнуть вчити працювати з ними.

Окрім того, 1 мільйон гривень використають на розвиток та підтримку електронної системи, з якою працюватимуть батьки дитини з особливими потребами, фахівці ІРЦ та школа. У цій системі батьки зможуть зареєструватись на прийом в ІРЦ. Також тут зберігатимуться висновки щодо освітніх потреб дітей та фіксуватимуться корекційні послуги, які отримували учні.

Нагадаємо, безперешкодний доступ до 1 поверху забезпечений у 11 560 українських школах, що є 74% від загальної кількості закладів.

У Дніпропетровській області понад 20% шкіл упровадили інклюзивне навчання.

Читайте також наші матеріали “Відповідаємо на запитання. Робота в інклюзивних класах”“Відповідаємо на запитання. Робота в інклюзивних класах (Частина 2)” та “Відповідаємо на запитання. Робота в інклюзивних класах (Частина 3)”.

Окрім того, за цим посиланням ви можете дізнатись адреси і контакти ІРЦ.

Фото взяте з fb-сторінки МОН


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.