Напишіть нам

Всі теми

15 Лютого 2018

МОН винесло на обговорення проект положення про електронний підручник

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення проект наказу “Про затвердження Положення про електронний підручник”.

Відповідний документ розмістили на сайті МОН.

За проектом, е-підручник потрібно розробляти як комп’ютерну програму чи файл, програма для відкриття якого не повинна вимагати додаткової оплати.

Подані у підручнику завдання повинні бути компетентнісними.

Е-підручник повинен забезпечувати диференційований підхід до навчання, індивідуалізацію освітнього процесу, в тому числі: містити завдання для самооцінювання, групової роботи, відкриті запитання, дослідницькі, пізнавальні, творчі завдання, завдання для самостійної роботи“, зазначено в документі.

Детальніше про вимоги до е-підручників читайте в документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Зауваження та пропозиції до проекту положення просять надсилати до 2 березня на електронну адресу e_book@imzo.gov.ua у формі таблиці за цим зразком.

Окрім того, у міністерстві зазначили, що зараз триває розробка процедур експертизи і відбору е-підручників, а також механізмів державного фінансування.

Нагадаємо, у 2018 році МОН планує почати розробляти мультимедійні електронні підручники. У міністерстві планують створити репозиторій електронних підручників, доступ до якого з дому та школи забезпечуватиме держава.

Також на початку року МОН винесло на громадське обговорення Концепцію розвитку громадянської освіти, одним із завдань якої є формувати і розвивати критичне мислення та медіаграмотність.

Окрім того, міністр освіти і науки Лілія Гриневич бачить у Сполучених Штатах Америки партнера, який допоможе Україні розвинути електронні освітні ресурси.

Фото: Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення