Напишіть нам

Всі теми

15 Січня 2018

У МОН розповіли, як розроблятимуть нову базу електронних підручників

У Міністерстві освіти і науки планують створити репозиторій електронних підручників, доступ до якого з дому та школи забезпечуватиме держава.

Про це розповів заступник міністра освіти і науки Роман Греба в ефірі “Громадського радіо”.

Греба зазначив, що у минулому році заклали підвалини освіти – ухвалили закон “Про освіту”, який відображає концепцію Нової української школи.

Цей закон передбачає створення сервісу електронних підручників надання доступу всім школярам до електронних підручників. Це основна зміна, яка була зроблена в 2017 році і яка забезпечить в 2018-19 і надалі зовсім новий і якісний продукт, над яким ми зараз працюємо“, – сказав він.

Заступник міністра пояснив, що йдеться про концепцію національної освітньої електронної платформи.

Освітня платформа буде складатися з багатьох модулів. Один із них – репозитарій електронних підручників, але не PDF-версій, як зараз. Ми вже зараз забезпечуємо можливість доступу до PDF-версій для п’ятого, дев’ятого та ще для деяких класів. Але йдеться про інтерактивні підручники, які будуть наповнені мультимедійними матеріалами, графікою, різноманітними відеокурсами“, – підкреслив Греба.

Він також зазначив, що держава буде проплачувати доступ до електронних підручників і з дому, і зі школи.

Сама держава не буде виробляти електронний контент будуть залучатися бізнес-структури, на відкритих умова всім буде пропонуватися долучатися до цього процесу“, – розповів заступник міністра.

Нагадаємо, у 2018 році Міністерство освіти і науки планує почати розробляти мультимедійні електронні підручники.

Фото: автор – AndreyPopov, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення