Напишіть нам

Всі теми

5 Грудня 2017

МОН розпочне спільну з Ніком Вуйчічем програму протидії насильству в школах

Міністерство освіти і науки анонсувало спільну програму зі всесвітньо відомим мотиваційним тренером Ніком Вуйчічом, присвячену протидії насильства в українських школах.

Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У нас є тотальне несприйняття [інклюзивної освіти] в суспільстві, батьками звичайних дітей. Тому ми почали працювати з Ніком Вуйчічем“, зазначила Гриневич.

Ми з ним (Вуйчічем ред.) розпочинаємо програму, яка присвячена протидії насилля у школах. І друга тема це готовність суспільства, різних груп до інтеграції в освіту дітей з особливими потребами.

Нік готовий з нами співпрацювати, при чому, будучи християнським проповідником, він розуміє наш принцип від’єднання школи від церкви“, зазначила міністр.

Гриневич додала, що в цій співпраці не будуть залучати релігійні аспекти.

Окрім того, вона підкреслила, що діти з особливими потребами, які вчаться в звичайних школах, є потенційними жертвами булінгу, тому подібні програми є дуже потрібними.

Нік Вуйчіч – всесвітньо відомий християнський проповідник, мотиваційний тренер та директор неприбуткової організації “Життя без кінцівок”. Він народився без кінцівок. Нік виступав у школах, університетах, на конференціях тощо в понад 60 країнах світу.

Нагадаємо, у проекті бюджету на 2018 рік передбачено цільову субвенцію на інклюзивну освіту в розмірі 504 мільйони гривень.

Також Кабмін спростив процедуру створення інклюзивних класів. Тепер відкрити такий клас можна на підставі заявки батьків або інших законних представників дитини з інвалідністю, висновку психолого-медико-педагогічної консультації та за підтримки відповідного органу управління освітою.

А МОН пояснило, що зміни в інклюзивній освіті закладені в новому законі “Про освіту” набули чинності.

Окрім того, уряд ухвалив рішення, що за невитрачену частину цьогорічної субвенції на інклюзивну освіту можна буде купити засоби корекції психофізичного розвитку.

Ілюстрація: Vimeo


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.