Напишіть нам

Всі теми

4 Грудня 2017

МОН робитиме ставку на підтримку агентів змін, а не боротьбу з противниками реформи

Для впровадження Нової української школи Міністерство освіти і науки зосередить не на боротьбі з тими, хто опирається реформі, а на підтримці агентів змін.

Про це сказав заступник міністра Павло Хобзей на Міні-EdCampKyiv “Без довіри нема освіти”, передає прес-служба МОН.

Завжди, коли починаєш зміни, є агенти змін, які підтримують, є ті, хто чинить опір, є ті, хто чекає і дивиться, до чого це все призведе. Але в нас немає часу і ресурсу боротися з тими, хто чинить опір. Наше завдання – підтримати тих агентів змін, які роблять, і разом з ними боротися за ту частину, яка визначається“, – сказав Хобзей.

Також він нагадав, що зараз є завдання підготувати 22 тисячі викладачів, які наступного року поведуть перші класи НУШ.

Ми усвідомлюємо, що не всі одразу зміняться, але реформа піде, якщо хоча б 30 відсотків педагогів діятимуть відповідно до концепції Нової української школи. Тоді буде зрушення. І таких вчителів ми підтримуватимемо, щоб разом впроваджувати зміни. Адже ми чудово розуміємо й те, що якщо вчитель не зміниться, то вся наша реформа залишиться лише на папері, – додав заступник міністра.

Нагадаємо, МОН винесло на громадське обговорення проекти Типової навчальної програми початкової школи.

Новий Державний стандарт початкової загальної освіти зараз узгоджується в Кабінеті Міністрів. Найближчим часом його мають затвердити.

У 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотують проект нового Державного стандарту початкової загальної освіти, а в 2018/2019  за цим Стандартом будуть вчитись усі перші класи.

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення