Напишіть нам

Всі теми

24 Жовтня 2017

Новий Стандарт початкової освіти мають затвердити найближчим часом – міністр

Новий Державний стандарт початкової загальної освіти зараз узгоджується в Кабінеті Міністрів. Найближчим часом його мають затвердити.

Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час міжнародного семінару “Нова українська школа – нові підходи до навчання і викладання”, що відбувається сьогодні, 24 жовтня, у Києві, передає прес-служба МОН.

“Створення нового Стандарту початкової освіти – це був складний крок, який передбачав переосмислення і застосування нових підходів. Ми мали вирватися з прокрустового ложа тільки виключно знань. І, гадаю, нам це вдалося. У майбутньому, можливо, ще будуть зауваження до Стандарту, бо ми всі ростемо, змінюємося, але той документ, який є сьогодні, – він справді інноваційний і він надихає”, – заявила Лілія Гриневич.

Також вона нагадала, що концепція Нової української школи передбачає зміну освітнього середовища, оскільки методики діяльнісного та проблемно-пошукового підходу вимагають відповідних умов.

“Тож ми маємо дуже масштабне завдання – поширити новий досвід з 1 вересня наступного навчального року для 22 тис. вчителів, які братимуть 1 клас, і на 22 тис. класних кімнат, де вчитимуться діти”, – сказала міністр.

Заступник міністра Павло Хобзей анонсував появу онлайн-курсу для цих вчителів та наголосив, що ним зможуть користуватись і вчителі пілотних шкіл.

Також він зазначив, що вчителі зі 100 шкіл, які пілотують проект нового Стандарту, отримують матеріали потижнево, що викликає незручності для планування. Тому МОН закінчує роботу над навчальними програмами за галузями початкової школи і найближчим часом розмістить їх для громадського обговорення.

Міжнародний семінар “Нова українська школа – нові підходи до навчання і викладання” проводиться для керівників, заступників директорів та вчителів 100 шкіл, що зараз пілотують НУШ, а також координаторів проектів для цих шкіл. Упродовж дня вони ділитимуться власним досвідом, зокрема, щодо апробування нових методик навчання. За підсумками семінару відбудеться перший етап моніторингу впровадження проекту нового Стандарту.

Нагадаємо, у 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотують проект нового Державного стандарту початкової загальної освіти, а в 2018/2019 навчальному році за цим Стандартом будуть вчитись усі перші класи.

Фото: автор – picjumbo.com, Pexels


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення