Напишіть нам

Всі теми

8 Жовтня 2018

МОН пропонує зміни до порядку конкурсів підручників для 1-2 та 5-11 класів

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення зміни до положень про конкурси підручників для 1-2, 5-9 та 10-11 класів.

Про це повідомили на сайті МОН.

Основною ціллю державного регулювання є створення умов для підготовки більш якісних підручників для закладів загальної середньої освіти, що дозволить створити передумови реалізації на державному рівні якісної загальної середньої освіти”, – йдеться у повідомленні.

Ознайомитись із запропонованими змінами можна у документах нижче.

Зміни до конкурсу підручників 1-2 класів

Завантажити документ можна за цим посиланням. Дивіться також аналіз впливу запропонованих змін.

Зміни до конкурсу підручників 5-11 класів

Завантажити документ можна за цим посиланням. Дивіться також аналіз впливу запропонованих змін.

Зауваження та пропозиції до проектів наказів приймають до 9 листопада на o.dubovik@imzo.gov.ua (Дубовик Олена Анатоліївна) та krasnostup@mon.gov.ua (Красноступ Ганна Миколаївна). Також можна відправити звичайний лист на адреси МОН та ІМЗО.

Зміни розробляло МОН спільно з Інститутом модернізації змісту освіти.

Нагадаємо, У МОН заявили, що реорганізують Інститут модернізації змісту освіти через порушення термінів друку підручників для 1-го, 5-го та 10-го класів. Так, міністерка освіти і науки Лілія Гриневич призначила аудит ІМЗО на 4 вересня-5 жовтня – він передбачає звільнення всіх працівників та проведення повторних конкурсів на посади.

Також мають змінитися процедури проведення конкурсу та експертизи підручників. Наприклад, на конкурс прийматимуть лише повні оригінал-макети підручників, а не їхні частини.

Фото: автор – Syda_Productions, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення