Напишіть нам

Всі теми

12 Вересня 2018

МОН прийматиме на конкурс лише повні макети підручників

Міністерство освіти і науки прийматиме на конкурс лише повні оригінал-макети підручників, а не їхні частини.

Відповідні зміни міністерство готує до положення про конкурс підручників, повідомило МОН у листі від 11 вересня.

У документі також повідомили, що цього навчального року відбудеться конкурс підручників для 2, 6 та 11 класів. Комплекти матеріалів на конкурс прийматимуть до середини грудня.

“Ми готуємо суттєві зміни в процедуру експертизи підручників для шкіл. Однією з них буде те, що учасники повинні будуть надавати нам на конкурс оригінал-макет всього підручника, від першої до останньої сторінки, разом з проектом обкладинки. Так експерти зможуть одразу знаходити в підручниках порушення, зокрема, плагіат, невідповідність зображень тощо.

Бо цього року через те, що на експертизу можна було подавати лише частину оригінал-макету, а іншу – в рукописі, подібні проблеми були виявлені в підручниках уже після отримання ними грифу. Це призвело до того, що підручники не були допущені до друку, видавці подали до суду й заблокували нам друк всієї лінійки підручників. І тепер школи не можуть їх вчасно отримати”, – розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Передбачається, що для 2 класу друкуватиметься 27 назв підручників, а для 11 – 71 назва. Для 6 класу планується друк 9 назв. Детальніше про друк нових підручників можна дізнатись у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, МОН реорганізує Інститут модернізації змісту освіти через порушення термінів друку підручників для 1, 5 та 10 класів, а також змінити процедури конкурсу та експертизи.

Фото: автор – kreatikar, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення