Напишіть нам

Всі теми

7 Червня 2018

МОН не скасує жеребкування для вступу до школи в 2019 році

У 2019 році Міністерство освіти і науки планує автоматизувати процес жеребкування на вільні місця для зарахування дітей у 1 клас.

Про це повідомили на сайті МОН.

Наразі в ЗМІ шириться інформація про те, що Міністерство освіти і науки України з 2019 року планує скасувати жеребкування та запровадити всеукраїнський електронний реєстр для вступу дітей до перших класів – ця інформація не відповідає дійсності”, – наголосили в МОН.

Міністерство планує у 2019 році спільно з місцевою владою сформувати реєстри, які використовуватимуть для зарахування дітей.

“Запровадження реєстрів передбачає, що принцип територіальної доступності зберігатиметься, тобто право гарантованого місця у школі матимуть діти, які проживають на території обслуговування закладу. Також у системі буде зашитий механізм автоматизованого жеребкування, – пояснили у відомстві.

Одне із завдань цих реєстрів – забрати процес підтвердження місця проживання дитини від шкіл. У міністерстві вважають, що це не властива для директорів освітніх закладів функція.

Також у МОН зазначили, що реєстри передбачені новим законом “Про освіту”. Тому частина органів місцевого самоврядування вже розпочала формувати відповідні реєстри.

Раніше співголова громадської організації “Батьки SOS” Олена Бондаренко розповіла, що робити батькам, чию дитину не зарахували до 1 класу в жодній зі шкіл.

Нагадаємо, в Україні затвердили новий порядок зарахування дітей у 1 клас, який гарантує вступ дітей до школи за місцем проживання.

Також батьки можуть подавати заявки в будь-які інші школи, якщо там є вільні місця. Коли кількість вільних місць у школі менша за кількість заяв батьків, проводиться жеребкування.

Читайте також поради директора київської спеціалізованої школи №148 Сергія Горбачова “Як провести жеребкування до першого класу”.

Фото: автор – gouv, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення