Напишіть нам

Всі теми

6 Червня 2018

Що робити батькам, чию дитину не зарахували до жодної школи – співголова “Батьки SOS”

Співголова громадської організації “Батьки SOS” Олена Бондаренко розповіла, що робити батькам, чию дитину не зарахували до 1 класу в жодній зі шкіл.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу “1+1”.

“Ми радили всім батькам про всяк випадок подати заяви в школи за місцем проживання. Якщо вони раптом не пройдуть в іншу школу, щоб вони мали гарантоване місце”, – зазначила Бондаренко.

Якщо батьки з якихось причин не підтвердили місце свого проживання, каже співголова “Батьки SOS”, і їм не пощастило на жодному з жеребкувань в обраних школах, їхня дитина все одно гарантовано повинна отримати місце у 1 класі.

“15 червня, коли закінчується жеребкування, батьки, які пройшли у школи не за місцем проживання, зі своєї школи забирають документи. Відповідно там з’являються місця. Тобто після 15 червня потрібно ще раз переглянути, чи є вільні місця у тих школах, в які хочете віддати свою дитину, – пояснила Бондаренко.

Вона додала, що коли знову не буде місця, то потрібно звертатись до районного управління освіти, яке зобов’язане запропонувати школи, в яких є вільні місця.

Окрім того, за словами Бондаренко, деякі мами подавали заяви у 13–15 шкіл, що дозволяє новий порядок.

Нагадаємо, в Україні затвердили новий порядок зарахування дітей у 1 клас, який гарантує вступ дітей до школи за місцем проживання.

Також батьки можуть подавати заявки в будь-які інші школи, якщо там є вільні місця. Коли кількість вільних місць у школі менша за кількість заяв батьків, проводиться жеребкування.

Читайте також поради директора київської спеціалізованої школи №148 Сергія Горбачова “Як провести жеребкування до першого класу”.

“Нова українська школа”

Фото: автор – White77, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення