Напишіть нам

Всі теми

19 Лютого 2018

Гриневич закликала батьків вимагати у школи фінансову звітність

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич закликала батьків вимагати фінансову звітність та обговорення бюджету школи.

Про це вона сказала під час візиту в Кропивницький, передає “Gre4ka.info“.

“Якщо ваша школа потребує ремонту – ви повинні про це сигналізувати. Має бути відповідний бюджетний запит від школи до місцевої влади. Далі ви, як батьківська громада, маєте подивитися, чи дала на цей ремонт кошти місцева влада. Якщо дала  ви маєте запитати, чому в батьків беруть гроші теж.

Будь ласка, будьте активними. Ми дали вам інструменти для прозорості, вимагайте публікацій бюджетів і вимагайте їх чіткого обговорення. Якщо до батьків звертається школа за допомогою  то треба дуже чітко зрозуміти  на що має бути витрачена ця допомога“, – наголосила Гриневич.

Раніше Гриневич сказала, що одним з результатів ста шкіл, які пілотують новий Держстандарт початкової освіти, є мотивація учнів навчатися.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”, за яким школи зобов’язані оприлюднювати фінансову звітність.

МОН спільно з керівниками управлінь освіти зобов’язали школи до 1 грудня 2017 оприлюднити фінансову звітність про будь-які надходження та витрати закладу.

Окрім того, Київська міська держадміністрація видала наказ, за яким столичні школи мають оприлюднювати фінансову звітність на своїх сайтах, а також в ньому прописано порядок оприлюднення цієї інформації.

Читайте також матеріал “Нової української школи” “Відшукування причетного. 23 думки про фінансову відкритість шкіл”

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення