Напишіть нам

Всі теми

19 Лютого 2018

Гриневич: У пілотних школах ми досягли того, що діти хочуть йти до школи

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сказала, що одним з результатів ста шкіл, які пілотують новий Держстандарт початкової освіти, є мотивація учнів навчатися.

Про це вона розповіла під час спілкування з учителями пілотних класів “Навчально-виховного об’єднання №25” Кропивницького, передає прес-служба МОН.

Ми вже маємо перші результати навчання дітей у пілотних школах. І що найважливіше – ми досягли того, що діти хочуть ходити до школи. Зараз це одна з найгостріших проблем – втрата мотивації до навчання серед дітей молодшого віку.

Однак потрібно розуміти, що без фінансових вкладень реалізація реформи неможлива. Сто пілотних шкіл НУШ – це опора для реформи загальної середньої освіти, як і 1 млрд 800 млн грн, які держава вкладе в її старт“, – сказала Гриневич.

У МОН зазначають, що 998,7 млн передбачено на забезпечення учнів початкових класів навчальними засобами та мобільними меблями, 163,818 млн – на придбання техніки для початкової школи, 386,5 млн – на підвищення кваліфікації вчителів, 48,349 млн – на навчально-методичну літературу для початкових класів та 272,382 млн грн – на підручники для 1-го класу.

Окрім того, як передає “Рідний край“, керівниця МОН вважає, що школа має навчити дітей не боятися помилятись.

Зараз дiтей треба навчити не боятись помилятися, висловлювати свою думку, щоб у них не з’являлися комплекси. Зараз їм треба розвивати емпатiю та емоцiйний iнтелект“,  зазначила вона.

Нагадаємо, всеукраїнський фонд “Крок за кроком” оголосив конкурс серед пілотних шкіл для апробації навчально-методичних матеріалів для педагогів, батьків та учнів перших класів з формування громадянської компетентності.

Читайте також матеріали “Нової української школи” “З новим Стандартом – як вчиться пілотний клас київської школи” та “Першопрохідці. Як працює школа за новим стандартом”.

Фото: автор – Matese Fields, Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення