Напишіть нам

Всі теми

31 Серпня 2017

Гриневич розказала про політичні питання нового закону, на яких можуть спекулювати

Законопроект “Про освіту” має складні політичні питання, на яких можуть спекулювати різні зацікавлені групи.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич в інтерв’ю DT.UA.

За словами Гриневич, закон має багато переваг – зокрема, відкриває нові можливості для вчителів, батьків і учнів та відповідає потребам суспільства.

“Якщо ж говорити про мінуси, то для мене такими є складні політичні питання, навколо яких виникають найбільші дискусії і на яких можуть спекулювати різні зацікавлені групи”, – сказала міністр.

Однією з таких тем є мовне питання.

“Насправді в законі “Про освіту” ми би мали просто написати, що використання мов в освіті регламентується мовним законодавством. Але, зважаючи на недосконалість нашого мовного законодавства – прийнятий із порушенням процедури (я тоді була в парламенті, все це відбувалося на моїх очах) Закон про мови, — ми не можемо на нього посилатися. Тому довелося виписати в законі “Про освіту” застосування мови, покладаючись виключно на Конституцію”, – розказала Лілія Гриневич.

Нагадаємо, раніше Лілія Гриневич та прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляли, що новий закон “Про освіту” мають ухвалити у вересні. Також спікер ВР Андрій Парубій пообіцяв запропонувати нардепам розпочати у вересні роботу із реформи освіти.

Фото: МОН


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення