Напишіть нам

Всі теми

24 Серпня 2017

Парубій запропонує нардепам розпочати роботу з реформи освіти

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій запропонує народним депутатам розпочати роботу на майбутній сесії парламенту з реформи освіти.

Про це повідомляє “УП. Життя” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

Я буду пропонувати почати з освітньої реформи, тому що вважаю, що вона може бути найбільш об’єднавчою… на початку сесії“, – зазначив голова ВР.

Він також нагадав, що Верховна Рада має розглянути чотири комплексні реформи: судову, медичну, пенсійну та реформу освіти.

Андрій Парубій зазначив, що запропонує головам парламентських фракцій та членам Кабінету міністрів разом визначити порядок розгляду цих реформ.

За словами спікера ВР, до другого читання до законопроектів щодо охорони здоров’я та освіти було внесено близько тисячі поправок до кожного.

Думаю, що в перший тиждень не більше двох з цих реформ будуть розглянуті“, – сказав спікер.

Окрім того, він припустив, що деякі законопроекти можуть спрямувати на повторне перше читання для допрацювання.

Нагадаємо, Верховна Рада не встигла розглянути законопроект “Про освіту” №3491–д у другому читанні перед закриттям сесії. Міністр освіти Лілія Гриневич та прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляли про сподівання, що законопроект розглянуть у вересні, одразу як розпочнеться сесія Верховної Ради. Дата початку сесії – 5 вересня.

Фото: автор – palinchak, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення