Напишіть нам

Всі теми

11 Вересня 2018

Для випробовування в школі відібрали заледве 3 е-підручники – Гриневич

Міністерство освіти і науки знайшло лише 3 електронні підручники, які хоч якось відповідають вимогам.

Про це розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич в ефірі “Радіо НВ”.

“Зараз ми проводимо експеримент з впровадження електронних підручників у школах. Оголосили конкурс і змогли заледве відібрати 3 підручники з поданих заявок, які хоча б приблизно відповідають правильному уявленню про е-підручник. Це свідчить про те, що в Україні не розвинутий цей ринок”, – розповіла Гриневич.

Вона також зазначила, що зараз в Україні часто уявляють е-підручник як PDF-файл, “в який вставлені відео чи шматочки ігор”.

“А це дуже примітизоване уявлення, бо е-підручник має значно більший потенціал. Він також включає систему оцінювання, в ньому дитина може просуватись по індивідуальній траєкторії (якщо її щось цікавить глибше, вона може йти в архівні матеріали і т.д.), можуть використовуватись 3D-моделі, в яких потрібно вписати певні елементи”, – пояснила керівниця МОН.

Нагадаємо, МОН розпочало експеримент з використання електронних підручників у школах, який триватиме до 2021 року. Раніше міністерство затвердило положення про е-підручник.

Зазначимо, що у бюджеті на 2018 рік закладено 54 мільйони гривень на закупівлю “заліза” для роботи національної освітньої е-платформи та на її підтримку. Платформа має надавати учителям інструменти для реалізації підходів НУШ, забезпечувати педагогів та учнів електронними підручниками та навчальними матеріалами.

Окрім цього, у МОН планують створити репозиторій електронних підручників, доступ до якого з дому та школи забезпечуватиме держава.

“Нова українська школа”

Фото: Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення