Напишіть нам

Всі теми

24 Листопада 2017

Через спорт у школярів потрібно формувати несприйняття будь-якої дискримінації – заступник міністра Греба

Міністерство освіти і науки підтримує запровадження в усіх школах програми ЮНІСЕФ “Спорт заради розвитку”, яка має на меті допомогти школярам розвинути соціальні навички.

Про це сказав заступник міністра освіти і науки Роман Греба під час круглого столу “Перспективи поширення програми “Спорт заради розвитку” в Україні”, передає прес-служба МОН.

Спорт – це дієвий інструмент для того, щоб об’єднувати дітей, розвивати у них як лідерські вміння, так і звичку працювати в команді. Через спорт ми повинні формувати в школярів повне несприйняття будь-яких форм дискримінації. Це, зокрема, стосується й такого явища, як булінг. Саме через командну роботу на уроках фізичної культури діти можуть вчитися поважати один одного та бути терпимими“, – зазначив Греба.

Заступник голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Лора Білл вважає, що спорт допомагає дітям розвивати необхідні життєві та соціальні навички.

Спортивні ігри підтримують соціальну згуртованість та сприяють реабілітації дітей в кризових умовах через освіту та фізичний розвиток. Також спорт сприяє соціальній єдності та допомагає інтеграції внутрішньо переміщених дітей у нову громаду“, – підкреслила Білл.

Як зазначають у МОН, проект “Спорт заради розвитку” реалізовували в 302 школах п’яти східних областей: Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській та на підконтрольних Україні частинах Донецької та Луганської областей. У межах програми упродовж 2016-2017 років школи отримали спортивне обладнання, форму, а в 30 навчальних закладах відкрили спортивні майданчики.

У 2017 році провели 27 тренінгів для понад 800 вчителів фізкультури та керівників шкіл. Цьогоріч також відбулися спортивні турніри, зокрема, футбольні змагання серед дівчат.

Окрім цього, на заході презентували навчально-методичні посібники для вчителів, які мають допомогти в роботі з дітьми. Найближчим часом 2 тисячі посібників доставлять в ключові науково-освітні установи та школи, що брали участь у проекті.

Нагадаємо, в Україні розробили ґендерно чутливі ілюстрації професій для шкіл.

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення