Напишіть нам

Всі теми

21 Листопада 2017

Аудит вступної кампанії-2017: робота ЄДЕБО була задовільною

Аудит тимчасової комісії вступної кампанії 2017 року визнав задовільною роботу Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Про це йдеться у відповідній довідці комісії.

Визнати організацію і проведення вступної кампанії 2017 року та її забезпечення Єдиною державною електронною базою з питань освіти задовільними, та такими, що відповідають вимогам чинного законодавства“, – зазначено у висновках.

Комісія зазначає, що виявлені недоліки під час подачі абітурієнтами документів неможливо було встановити на тестуваннях системи. Це, йдеться у довідці, зумовлено стислими термінами розробки та впровадження системи.

У висновках йдеться, що ДП “Інфоресурс” вжив необхідних оперативних заходів щодо посилення інформаційної безпеки ЄДЕБО, що призвело до тимчасової зупинки системи.

Також аудит констатував, що абітурієнти, які використовували електронну пошту із заборонених указом президента ресурсів, не могли зареєструвати електронний кабінет для подачі документів. Таким вступникам надали можливість подати паперові документи безпосередньо у виші.

Водночас комісія дійшла висновку, що в цілому виявлені неполадки в системі ЄДЕБО під час вступної кампанії “фіксувались та оперативно опрацьовувались технічними адміністраторами”. А в більшості випадків недоліки системи вдалося вирішити у стислі терміни, що дозволило нівелювати негативний вплив на кампанію.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, дослідження аналітичного центру “CEDOS”, проведене для аудиту вступної кампанії 2017 року року, визначило вплив сільського, регіонального та інших коефіцієнтів.

А дослідження результатів ЗНО за 2016 рік з математики та української мови показало, що є розрив у якості освіти між сільськими та міськими школами, проте ще більший розрив між гімназіями та ліцеями і звичайними навчальними закладами.

“Нова українська школа”

Фото:  автор – Émile Perron, Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення