Напишіть нам

Всі теми

Новий закон “Про освіту”. Що він змінює для шкіл з угорською та румунською мовами навчання (ОНОВЛЕНО)

Мовна стаття нового Закону “Про освіту” отримала значний резонанс як в українському суспільстві, так і з боку окремих сусідніх держав. Переважно так сталося через те, що деякі українські та закордонні політики поширювали міфи і спотворену інформацію стосовно мови викладання в школах національних меншин. Найбільше тривог мовне питання викликало в громадах, де компактно проживають українські громадяни угорської та румунської національності.

Аби розставити всі крапки над “і” про мову викладання в школах, Міністерство освіти і науки створило інформаційний буклет, друковані версії якого будуть доставлені в угорсько- та румуномовні школи.

Отже, з нього можна дізнатись, як навчатимуться учні шкіл національних меншин, чи зможуть вони вивчати свою рідну мову та предмети нею (спойлер – зможуть) і які нові можливості з’являться, щоб опановувати українську мову.

Якщо ж у вас і після прочитання буклету залишилися запитання – надсилайте їх на електронні адреси press@mon.gov.uanovashkola2018@gmail.com або скоритайтеся формою зворотного зв’язку на нашому сайті (кнопка “Напишіть нам” внизу або зверху головної сторінки сайту).

“Нова українська школа” публікує електронну версію буклету.

Скачати файл можна за цим посиланням.

Брошура угорською мовою

Скачати файл можна за цим посиланням.

Брошура румунською мовою

Скачати файл можна за цим посиланням.

“Нова українська школа”

Титульне фото: автор – racorn, Depositphotos

Матеріали за темою

Обговорення