Напишіть нам

Всі теми

Навчальний простір НУШ: що має знати вчитель

НУШ передбачає, що на ваш клас чекають зміни: нові парти, меблі, мультимедійне обладнання і навчальні матеріали. Усе це співфінансують МОН і місцева влада.

Цього року на закупівлю обладнання та матеріалів для початкових класів виділили 1,03 мільярда гривень:

  • 40% – на закупівлю меблів;
  • 35% – на комп’ютери;
  • 25% – на інше обладнання та засоби навчання.

Але, як показує досвід попередніх років, – із процесом оновлення можуть бути проблеми. Проєкт “Дружня школа” публікує поради, як проконтролювати, що замовила ваша школа і на що слід звернути увагу під час оновлення класу.

  1. Ознайомтеся з типовим переліком засобів навчання та обладнання для початкової школи.
  2. Пам’ятайте, що аби школа отримала меблі, директор має написати запит у районне управління освіти. Тоді управління зможе виділити кошти.
  3. Проконтролювати, скільки грошей виділено з держбюджету саме для вашої школи, можна написавши запит на публічну інформацію. Зразок є тут. Також дивіться інструкцію за цим посиланням.
  4. А тут є інструкція, як перевірити, що саме вирішила купувати школа, і які тендери проводить. (Ці інструменти варто запропонувати батькам).

Команда сайту Responsive Classroom переконана, що добре організований клас матиме позитивний посил до учнів. Він ніби говоритиме дитині: ця кімната була створена для тебе, враховуючи саме твої потреби, тому що ти і твоє навчання – важливі. Якщо добре продумати розміщення – навіть маленький клас можна зробити комфортним і функціональним.

На сайті також радять перевірити, чи всі роздаткові матеріали:

  • відповідають віку дітей;
  • чисті і справні;
  • розміщені в досяжності для дітей;
  • розміщені і впорядковані в коробках чи на поличках;
  • чітко позначені словесно або графічно.

Надія Швадчак, “Нова українська школа”

Титульне фото: автор – EdZbarzhyvetsky, Depositphotos

Цей матеріал був створений за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені в цьому матеріалі думки жодним чином не відображають офіційний погляд Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber

Матеріали за темою

Обговорення