Напишіть нам

Всі теми

5 Листопада 2019

Зарплатня освітян має зрости на 9%, а молоді вчителі мають одноразово отримати 21 тисячу – проєкт бюджету

За презентованим урядом бюджетом до другого читання, зарплатня освітян має зрости на 9%, а молоді вчителі одноразово отримати близько 21 тисячі гривень.

Про це повідомили на урядовій пресконференції, передає пресслужба МОН.

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад запевнила, що цього року освітню субвенцію виділятимуть відповідно до реальної кількості учнів, а не минулорічної.

“Що це означає дуже простими словами? Ми платили заробітну платню за кількістю дітей, яка значно менша від реальної. А насправді це означає, що ми просто не доплачували останні 4 роки заробітну платню вчителям.

Ми нарешті цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 мільярда гривень для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реальною. На сьогодні це дозволить усім регіонам дати повну надбавку за престижність, а не гратися надбавками, як це люблять робити на місцях”, – сказала міністерка.

Також молоді вчителі із стажем менше 10 років отримають виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів – майже 21 тисячу гривень. Передбачається, що таку виплату отримають 73,9 тисяч освітян.

Як зазначили в МОН, зараз молоді вчителі заробляють майже на 3 тисячі гривень менше за досвідченіших колег – близько 5,4 тисячі проти близько 8,2 тисячі гривень.

Нагадаємо, 10 липня уряд, який очолював Володимир Гройсман, ухвалив рішення про підвищення зарплатні освітянам.

Згодом міністерка освіти і науки Ганна Новосад розповіла, що уряд готує інший інструмент для підвищення зарплатні освітянам.

“Було окреме рішення про зарплати, яке вимагає великого підвищення, великих додаткових видатків з держбюджету. Його затвердив попередній уряд, воно чинне. Ми зараз з Мінфіном, з прем’єром думаємо, як знайти ці кошти і де”, – зазначила Новосад.

Вона додала, що за оцінками Мінфіну, на реалізацію відповідної постанови уряду потрібно додатково майже 45 мільярдів гривень.

Фото: автор – Spaces, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення