Напишіть нам

Всі теми

30 Травня 2018

За останні 10 років вдвічі більше українців стали підтримувати проведення ЗНО

За результатами досліджень соціологічної групи “Рейтинг”, у порівнянні з 2008 роком зараз вдвічі більше українців підтримують проведення ЗНО.

Про це йдеться у дослідженні групи.

“За 10 років, які минули з часу запровадження в Україні ЗНО при вступі до вищих навчальних закладів, ставлення до нього в суспільстві значно покращилось: так, якщо у травні 2008 року лише чверть опитаних підтримували (однозначно або скоріше) запровадження ЗНО в Україні замість вступних іспитів, то у травні цього року цей показник зафіксовано на рівні 52% (майже 75%  серед тих, хто особисто складав тести ЗНО)”, – зазначають автори дослідження.

Також 10 років тому лише 26% вірили, що ЗНО дозволить справедливо оцінити знання. Зараз же в це вірять 52% українців. До того ж, найбільше в справедливість вірять ті, хто складав ЗНО (70%).

45% респондентів все ж таки не виключають, що фальсифікації результатів ЗНО можливі (26%  не вірять в це, ще 30% не змогли дати відповідь). Скептиків більше було помічено серед мешканців Заходу, чоловіків, тих, хто не підтримує ЗНО. Цікаво, що серед батьків рівень недовіри до ЗНО дещо вищий, аніж серед тих, хто особисто складав тести”, – йдеться у дослідженні.

Окрім того, більше (52%) половини тих, хто особисто або чиї діти складали ЗНО, користувались послугами репетиторів, не користувались  43%.

Детальніше з дослідженням можна ознайомитись у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, цього року вже відбулося ЗНО з математики, української мови та літератури, а також з іспанської, німецької та французької мов.

Окрім того, Український центр оцінювання якості освіти опублікував схему оцінювання власного висловлювання на ЗНО з української мови і літератури.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення