Напишіть нам

Всі теми

11 Червня 2020

Як забезпечуватимуть дітей з ООП допоміжними засобами навчання – обговорення порядку

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення порядок забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах та установах освіти.

Документ опублікували на сайті МОН.

Допоміжні засоби для навчання осіб з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних (спеціальних) групах/класах, зазначаються у індивідуальній програмі розвитку, яка складається на підставі висновку інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини”, – визначає проєкт порядку.

Пропонується, щоб типовий перелік допоміжних засобів затверджувало МОН.

Також проєкт пропонує надати можливість керівникам закладів/установ надавати додаткові засоби в тимчасове користування батькам (законним представникам) дітей з ООП. Це пропонується робити на підставі Акту приймання-передачі в тимчасове користування матеріальних цінностей.

Детальніше дивіться у документі нижче:

proyekt KMU pro poryadok zabezpechennya dopomizhnymy zasobamy osib z osoblyvymy potrebamy

Завантажити документ

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 26 червня за адресами: проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135 або на samsonova@mon.gov.ua.

Нагадаємо, що ми збираємо запитання про розвиток навчальних і соціальних навичок у дітей з ООП під час канікул. Відповіді на них даватимуть експерти під час трансляцій на нашій fb-сторінці. Поставити запитання можна тут.

Фото: автор – serrnovik, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.