Напишіть нам

Всі теми

9 Червня 2020

Визначені переможці дитячого кінофестивалю Чілдрен Кінофест

7-й фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків “Чілдрен Кінофест” оголосив переможців.

Цього року фестиваль вперше відбувся онлайн, а на його покази зареєструвались понад 20 тисяч глядачів.

Переможцем за підсумками глядацького голосування став український фантастичний пригодницький фільм “Фокстер & Макс” Анатолія Матешка. Друге місце посів австралійський сімейний фільм “Мій друг містер Персіваль”. Третє місце здобула німецька стрічка “Тім Талер, або Проданий сміх”.

Окрім того, в межах фестивалю відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Переможця визначило професійне журі українських кінематографістів: продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу “Перші ластівки” актор Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж, автор стрічки “Викрадена принцеса”.

У номінації “Найкращий український дитячий фільм року” перемогла робота про вплив соціальних мереж на сучасних підлітків “Сузір’я Єдинорога”. 14-річна Влада Березанська з Фастова отримала нагороду 20 000 гривень.

Найкращими стрічками в категоріях 7-10 та 11-14 років стали фільми “Історія НЕЧТО” (режисери Васіліса Найдьонова, Всеволод Неймирок, Харків) та “Пандемія” (режисери Елеонора Чолак, Білгород-Дністровський). Переможці у цих категоріях отримали по 5 000 гривень.

Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів на сайті фестивалю, та 10 000 гривень отримала стрічка “Білочка Софія” 9-річної Таїни Щегельської з Кам’янця-Подільського.

Восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube-каналі “Чілдрен Кінофесту”.

Фестиваль, який цього року вперше відбувся онлайн, зібрав понад 130 тисяч відвідувачів сайту. На перегляд фільмів та голосування за Гран-прі “Чілдрен Кінофесту” зареєструвались понад 20 тисяч глядачів – разом вони подивились 20 441 годину фільмів.

Ілюстрацію надали організатори

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення