Напишіть нам

Всі теми

25 Лютого 2020

Відбір підручників: куди скаржитись вчителям, якщо на них тиснуть

Якщо на вчителів тиснуть під час відбору підручників, вони можуть повідомити про це на гарячу лінію або освітньому омбудсмену.

Про це повідомила міністерка освіти і науки Ганна Новосад, передає пресслужба МОН.

Номер гарячої лінії: 044-248-17-50.

Контакти освітнього омбудсмена: 044-406-72-34, 095-143-87-26ez@eo.gov.ua.

“Попередні роки, коли МОН тільки впровадило систему відбору підручників учителями, з’являлись непоодинокі сигнали, що на вчителів тиснуть директори та управління освіти. Це неприпустимо. Саме тому цього року ми об’єднуємо зусилля МОН, ІМЗО та освітнього омбудсмена для боротьби з цим явищем. Цьогоріч діятиме “гаряча лінія”, яка супроводжує конкурсний відбір підручників. Вона співпрацюватиме зі Службою освітнього омбудсмена.

Безпосередньо Сергій Горбачов, освітній омбудсмен, прийматиме та реагуватиме на скарги, координуватиме дії Інституту модернізації змісту освіти, який у випадку скарги може піддати сумніву сформовану заявку від школи, а також МОН, яке може оперативно реагувати на прояви тиску”, – пояснила Новосад.

Зараз вчителі мають ознайомитись та до 12 березня відібрати підручники для 3-го класу.

Відбір підручників педагогами відбувається так:

  • вчителі ознайомлюються з підручниками, обговорюють на методоб’єднаннях;
  • педагогічна рада затверджує рішення вчителів;
  • школа заповнює форми щодо результатів відбору підручників у ДІСО (Державна інформаційна система освіти), яка автоматично надсилає інформацію ІМЗО та МОН.

Остаточні результати вибору кожного закладу освіти оприлюднять у модулі “Прозорий вибір підручників”.

Для забезпечення прозорості вибору підручників роздруківку з ДІСО, а також рішення педради обов’язково оприлюднять на сайтах шкіл. Результати вибору також узагальнюватимуться і обласними органами управління освітою. Лише після цього формуватимуть списки підручників для друку.

Нагадаємо, ІМЗО опублікував фрагменти 72 назв електронних версій підручників для третього класу, серед яких вчителі мають відібрати книжки для друку.

Фото: автор – Quino Al, Unsplash

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення