Напишіть нам

Всі теми

2 Березня 2018

Вчителів просять пройти опитування щодо довіри та взаємодії у школі

Вчителів державних шкіл запрошують пройти опитування щодо довіри та взаємодії у школі.

Про це “Новій українській школі” повідомила авторка опитування, співзасновниця Центру інноваційної освіти “Про.Світ” Юлія Бараннікова.

Бараннікова проводить його для свого магістерського дослідження в університеті Сент-Клауд, що в Міннесоті (США).

Дослідження спирається на підхід американського освітянина та дослідника Вейна Хоя (Wayne Hoy). Він та його команда залучили 75 державних шкіл 11 країн у дослідження на тему довіри та уважності“, – зазначила вона.

Завданням дослідження Хоя було визначити, наскільки довіра та уважність між вчителями, вчителями та учнями, вчителями та батьками і вчителями та директорами пов’язані між собою і важливі для розвитку школи.

Дослідники говорять про індивідуальний рівень уважності як здатності людини бути присутньою у кожному моменті, помічати невідповідності та робити рішення самостійно. Адже ми часто застрягаємо у певному контексті чи рутині, формуємо звички і все рідше ставимо їх під сумнів. Так ми починаємо легко сприймати те, що не працює“, – пояснює авторка опитування.

За словами Бараннікової, результати її дослідження можуть бути корисними для директорів, адже допоможуть їм знайти фокус у роботі з командою школи, учнями та батьками.

Наприкінці року багато прогресивних директорів формують бачення школи щонайменше на наступний рік, а також обдумують фокуси роботи для планів розвитку школи. Результати дослідження можуть додати фокусу на побудову спільноти вчителів у школі, яка безперервно навчається, працює командою над професійним розвитком одне одного“, – вважає вона.

Опитування складається зі 42 пунктів і, за словами його авторки, займе у вчителя 10–15 хвилин. Пройти його можна до 20 березня за цим посиланням.

Якщо у вас виникли додаткові запитання, ви можете написати їх на електронну адресу Бараннікової ybarannikova@stcloudstate.edu.

Результати дослідженні будуть доступні приблизно у травні на сайті “Нової української школи”, а також на ресурсах “EdCamp”, Української Академії Лідерства, Alumni Fund Ukraine / Фонд Випускників України, Центр інноваційної освіти “Про.Світ”, “Освіторія”, “Empatia”, “Освітня Політика, Центр нової освіти Івана Іванова” та “EduTransformation Lab”.

“Нова українська школа”

Фото: автор – NordWood Themes, Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення