Напишіть нам

Всі теми

7 Лютого 2020

Вчитель має отримувати зарплатню під час карантину – профспілка

Під час карантину не призупиняється нарахування зарплатні вчителям.

Про це повідомила Профспілка працівників освіти і науки.

“У зв’язку епідеміологічною ситуацією, що нині склалася, керівниками закладів освіти та органами освіти та місцевого самоврядування приймаються рішення про призупинення роботи відповідних закладів освіти, закриття їх на карантин та вимушені простої. Але через те, що заняття в закладах загальної середньої освіти не проводяться, за працівниками цих закладів має зберігатися заробітна плата“, – зазначили в профспілці.

Якщо вчитель на час карантину виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, оплата здійснюється у повному обсязі (п. 77 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 року №102)

“У випадку, якщо такої роботи немає, час простою оплачується в порядку і розмірах, визначених статтею 113 Кодексу законів про працю України. Згідно з цією статтею, час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу), – пояснили у профспілці.

Водночас, за галузевою угодою між МОН та профспілкою на 2016-2020 роки, керівникам установ та закладів освіти рекомендують забезпечити оплату простою не з вини вчителів або вихователів у розмірі середньої зарплатні (але не менше посадового окладу).

Детальніше про зарплатню вчителів під час карантину дивіться тут.

Нагадаємо, освітній омбудсмен просить вчителів звертатись, якщо вони не отримали доплату за сертифікацію.

Фото: автор – pressmaster, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення