Напишіть нам

Всі теми

14 Липня 2020

В Україні запустили проєкт підтримки дітей, які повернулись із інтернатів через епідемію

Міністерство соціальної політики спільно з ЮНІСЕФ та Українською мережею за права дитини запустили проєкт підтримки дітей, які через епідемію коронавірусу повернулися з інтернатів додому.

Його презентували на брифінгу в Укрінформі.

Завдання проєкту – посилити соціальний захист цих сімей і допомогти їм забезпечити належний догляд за дітьми. Він охоплює п’ять регіонів: Дніпропетровську, Волинську, Миколаївську, Полтавську та Харківську області. Одним із критеріїв для вибору регіонів була кількість дітей, яких повернули в сім’ї.

Наступні пів року експерти проєкту навчатимуть соціальних працівників моніторити ситуацію кожної дитини, яку повернули у сім’ю, визначати її потреби, оперативно реагувати і надавати необхідну підтримку. Також передбачена гуманітарна допомога сім’ям.

Соціальних працівників забезпечать засобами індивідуального захисту, щоби зробити безпечними їхні візити в родини під час пандемії.

Після аналізу ситуації сімей створять дорожню карту допомоги для кожної із родин, до яких повернулися діти з інтернатних закладів.

Також для п’яти пілотних регіонів мають підготувати рекомендацій, як впровадити реформу з трансформації інтернатів.

Окрім того, будуть запропоновані зміни до нормативно-правових актів, які стосуються реформи деінституціалізації.

“Коронавірусна хвороба стала викликом і перевіркою на міцність для всього світу. Це випробування і для системи соціальних послуг, адже саме вона має допомогти населенню впоратися з наслідками COVID-19.

Ми використаємо цю кризу, аби вийти з неї сильнішими: зміцнити потенціал соціальних фахівців, впровадити найкращі світові практики і зробити ще один крок до деінституціалізації та до возз’єднання дітей з їхніми родинами”, - зазначив заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов.

Згодом проєкт планують поширити на всю країну.

Читайте також “Соціально незахищені діти. Як допомогти в умовах карантину”

Фото: автор – motortion, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.