Напишіть нам

Всі теми

27 Грудня 2019

В Україні створили три анімації про кібербулінг, засновані на реальних історіях дітей

Всеукраїнська кампанія проти кібербулінгу Docudays UA презентувала три анімації про кібербулінг, засновані на реальних історіях дітей.

Ролики доступні на ютюб-каналі Docudays UA.

Мета цих роликів показати дітям, що вихід є. Якщо ти опинився/-лася в ситуації кібербулінгу, ніколи не треба соромитися звернутися по допомогу до дорослих, тому що ситуація може стати небезпечною. І ці історії яскраво це ілюструють”, – пояснила директорка правозахисного департаменту Docudays UA Ксенія Шиманська,

ЯК Я ПЕРЕСТАЛА БУТИ ЖЕРТВОЮ

“Коли отримав історію, я здивувався, тому що очікував на стандартну історію про булінг у школі. Але все виявилося складніше, хоча й цікавіше. До того ж, з документальною анімацією я працював уперше”, – поділився режисер Денис Сполітак.

Mr. NOX

Режисерці та художниці-аніматорці Діані Денис 20 років, і вона не так давно, будучи підлітком, спостерігала випадки цькувань в онлайні. Своїм роликом вона закликає не ігнорувати погрози в інтернеті.

ЯК Я СТАВ КІБЕРСУПЕРГЕРОЄМ

Художниця-аніматорка Тереза Яковина та режисер Юрій Юдін розповіли у ролику три історії про кібербулінг свого головного героя й автора, 16-річного Дмитра Федоренка. “Ми дуже злагоджено співпрацювали з героєм мультфільму. Він нас надихав”, – говорить Юрій. До того ж, Дмитро написав для мультфільму реп і начитав його.

Творці кампанії проти кібербулінгу вважають, що ці ролики буде зручно використовувати вчителям/-лькам, соціальним працівникам/-цям, психологам/-иням, шкільним офіцер(-к)ам поліції, інспектор(-к)ам ювенальної превенції, батькам школярів та всім, хто хоче захистити дітей від кібербулінгу.

Нагадаємо, в Україні створили бібліотеку для дітей з порушенням зору, книжки з якої можна замовити онлайн в безкоштовне користування.

Фото надане організаторами кампанії проти кібербулінгу

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення