Напишіть нам

Всі теми

11 Червня 2018

УЦОЯО: Аудіювання ЗНО з англійської проведене належним чином

Після дослідження 95% відповідей учасників ЗНО з англійської мови Український центр оцінювання якості освіти заявив, що аудіювання з цього предмету провели належним чином.

Про це повідомили на сайті центру.

“Дослідження показало, що успішність учасника тестування на завданнях з аудіювання прямо пов’язана з його/її успішністю із виконання інших завдань тесту (коефіцієнт кореляції між результатами розділу аудіювання й загальною кількістю балів за виконання бланку А становить 0,81).

Аналіз попередніх результатів тестування вказує на те, що частина “Розуміння мови на слух” (аудіювання) тесту з англійської мови має високі психометричні характеристики. Розподіл результатів учасників тестування наближається до нормального, що свідчить про належну якість цієї частини тесту, – зазначили в центрі.

Окрім того, у центрі наголосили, що не виявили жодного випадку “використання аудіопристроїв, які за своїми параметрами не відповідають нормативним вимогам”, а також не підтвердили “випадки повного зриву частини тесту аудіювання в окремих аудиторіях”.

“Ґрунтовний аналіз змістовних і процедурних аспектів тестування основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови дає підстави стверджувати, що системних проблем, які б могли розглядатися як критичні для визначення результатів учасників тестування, не виявлено.

Окремі ускладнення, що виникали на пунктах проведення тестування, вчасно були усунуті, що забезпечило можливість усім учасникам пройти тестування на рівних, зокрема й під час виконання частини завдань на аудіювання, – переконують у центрі.

Детальніше читайте у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Фото: автор – TBIT, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення